Alarmant: Mai multe spitale Covid nu au autorizație de securitate la incendiu!

Încă un spital COVID-19 a luat foc în această dimineaţă în România. Este vorba despre Spitalul Judeţean Ploieşti. Focul a izbucnit în Secţia de boli infecţioase. Doi pacienţi au murit. O infiermieră a fost trasferată la Bucureşti cu arsuri grave. În acest context, autorităţile atrag atenţia pacienţilor şi aparţinătorilor acestora să nu mai aducă în spitale aeroterme, lumânări și candele, brichete şi ţigări deoarece există risc mare de incendiu din cauza concentraţiei mare de oxigen în saloanele în care sunt pacienţi COVID-19.

La mai bine de o lună de la incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanța, dar tragedia s-ar putea repeta în orice moment. Mai multe spitale COVID-19 nu au autorizație de securitate la incendiu. Trei dintre acestea sunt doar în judeţul Constanţa. În urma controalelor, pompierii au descoperit numeroase nereguli.

„În general, neregulile se referă la ceea ce înseamnă circuite electrice care nu sunt adaptate consumului sau la care s-au făcut lucrări fără să existe o autorizaţie prealabilă”, a declarat Silviu Coşa, prefectul judeţului Constanţa,pentru Digi 24.

De asemenea, reprezentanţii ISU spun că buteliile cu oxigen lăsate la întîmplare pe hol, dar şi măsuţele – stative cu medicamente depozitate pe hol blochează căile de acces în secțiile de terapie intensivă.

„Măsuţe-stative cu medicamente pentru a fi în proximitatea pacienţilor erau depozitate pe holuri pentru a avea acces cât mai facil la aceste tipuri de medicamente, lucru care îngreuna evacuarea în cazul unei situaţii de urgenţă. S-a dispus ca acestea să fie puse în locurile lor bine stabilite astfel încât să nu mai rămână pe holuri”, a mai spus col. Mihai Georgescu, prim-adjunct ISU Dobrogea.

Reprezentanţii ISU fac apel la pacienţi şi aparţinătorii acestora să nu mai aducă în spital aeroterme și reșouri, lumânările și candelele.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.