Eurodeputatul Maria Grapini, intervenție tranșantă în plenul PE: Cer Comisiei Europene demararea unei anchete, de la țară la țară, prin care să ni se spună ce se întâmplă cu drepturile cetățenilor!

0
SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, membru în grupul S&D, a avut, miercuri, în prezența comisarului pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel,  o intervenție tranșantă în plenul PE de la Bruxelles pe tema limitării drepturilor cetățenilor și lucrătorilor europeni în contextul pandemiei.

Concret, eurodeputatul Grapini a criticat dur incapacitatea autorităților de la București de a gestiona eficient pandemia de Covid-19, care s-a soldat, până acum, cu zeci de mii de morți, dar și cu pagube consistente la nivel economic.

“În țara mea, chiar și la aproape doi ani de criză pandemică, nu există o strategie coerentă de combatere a pandemiei, nu avem medicamentele antivirale necesare, nu avem o prevenție eficientă, nu avem testare masivă, nu avem anchete epidemiologice și, implicit, izolarea contacților, totul se duce în direcția vaccinării. Nu este drept, nu este corect, nu este uman ca bolnavii cronici să nu aibă acces în spitale și să nu existe tratament oncologic pentru cancer”, a punctat Maria Grapini,  în cadrul intervenției sale din plenul de la Bruxelles.

Totodată, europarlamentarul umanist a cerut, în context, Comisiei Europene o anchetă imediată, de la țară la țară, care să analizeze cu atenție ce se întâmplă, în acest moment, în privința drepturilor cetățenilor, drepturilor lucrătorilor și a limitării  liberei circulații a acestora.

„Mai avem piață unică? Nu. Este fragmentată! Mai au dreptul lucrătorii să lucreze? Nu. Pentru că, direct sau indirect, li se condiționează și chiar interzice prezența la locul de muncă, deși Regulamentul pe care l-am votat spune clar că statele membre nu au voie să folosească acest Regulament ca obligativitate de vaccin. Cer, în aceste condiții, Comisiei Europene, o anchetă, de la țară la țară, și să ni se răspundă foarte clar la întrebarea: Ce se întâmplă, în acest moment, cu drepturile cetățenilor, cu drepturile lucrătorilor și cu libera circulație a cetățenilor?”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.