Ministrul Muncii, Raluca Turcan, vești bune pentru români: Alocațiile și pensiile vor fi indexate de la 1 ianuarie 2022!

Share:

Raluca Turcan – ministrul interimar al Muncii a declarat că alocațiile și pensiile vor fi indexate de la 1 ianuarie 2022.

„PNL susține majorarea de venituri. Așa cum am spus, începând de anul viitor alocațiile, pensiile urmează să fie indexate, reformele sunt demarate. Să fiu foarte concretă, astăzi nu vom anunța niciun procent, că nu țin de Ministerul Muncii, ci de politica generală a guvernului. Avem calculate diferite tipuri de impact bugetar și în funcție de veniturile la dispoziție, stabilim un impact. Facem proiecții pentru majorarea pensiilor, urmă să anunțăm ce decizie vom lua.

Scopul unui program de guvernare nu se rezumă la o persoană, ci la principii, de a continua reforma marilor sisteme. Reforma asistenței sociale, să venim cu servicii integrate, să creștem ocuparea, iar veniturile să crească și pentru cei care muncesc.

Întotdeauna trebuie să găsești puncte de veere în comun. În momentul de față suntem în discuții tehnice pe pensii, alocații. Există un calendar și vom anunța când vom lua o decizie. Urmează să mai avem discuții tehnice. Deciziile se iau împreună cu cei de la Finanțe”, a declarat Raluca Turcan la Parlament.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.