Rareș Bogdan pune „punctul pe i”: PNL va da viitorul premier!

Share:

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat joi că echipa de negociere a liberalilor nu are mandat să discute ocuparea funcţiei de premier prin rotaţie, doi ani PNL şi doi ani PSD.

Rareş Bogdan susţine că singurul mandat pe care echipa de negociere liberală îl are este pentru un premier liberal, dar nu se vor bloca discuţiile pentru un anumit nume, PNL având mai mulţi lideri care pot fi variante, atâta timp cât preşedintele Klaus Iohannis ar accepta să îi desemneze.

”PNL a intrat în aceste negocieri, după o ședință destul de furtunoasă de BPN. Nu avem în acest moment mandatul de a discuta rotativa, pe modelul Israelului sau pe modelul Parlamentului European, care implică rotativa, în cazul Parlamentului European. Nu se pune problema, PNL nu a intrat în aceste negocieri pentru a accepta rotativa. Noi mergem exclusiv cu premier liberal. Sunt membri ai PNL, președinți de filiale, care vor opune la rotativă.

Florin Cîțu este președintele PNL și conform hotărârilor BPN este că președintele partidului este propunerea PNL. Cert este că PNL ia în calcul orice scenariu, în cazul în care nu va avea prima dată premierul. Acesta trebuie să fie exclusiv membru al PNL, nu poate să fie independent. Eu am și anunțat în cadrul negocierilor că mă voi opune unui independent și am suficientă influență în BPN să blochez o astfel de variantă.

Desemnarea premierului o face președintele Klaus Iohannis. Nicolae Ciucă poate fi o variantă, dar nu se rupe partidul nici dacă este Nicolae Ciucă, Emil Boc, Lucian Bode, Gheorghe Flutur, Rareș Bogdan sau alt lider PNL. Nu poate fi Ludovic Orban, asta vă pot spune.”, a spus Rareș Bogdan.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.