Divergențe între Ministerul Sănătății și Ministerul Educației în privința redeschiderii școlilor cu prezență fizică

0

Propunerea ca școlile din localitățile cu rata de infectare de sub 3 la mia de locuitori să fie deschise cu prezență fizică indiferent de rata de vaccinare a personalului unității de învățământ nu este pe placul Ministerului Sănătăţii. 

Şcolile din localităţile cu incidenţă sub de 3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori vor rămâne în continuare închise, a anunţat ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru Hotnews.ro.

Propunerea ca școlile din localitățile cu rata de infectare de sub trei la mia de locuitori să fie deschise cu prezență fizică, indiferent de rata de vaccinare a personalului unității de învățământ, anunţată de ministrul interimar al Educaţiei, nu este susţinută şi de conducerea Ministerului Sănătăţii.

„În pofida propunerii susținute și argumentate de Ministerul Educației, Ministerul Sănătății nu a putut fi de acord cu excepția de decuplare de rata de vaccinare acolo unde rata de incidența este mai mică de 3/1000, din motive epidemiologice.

Ministerul Educației a susținut că este importantă trecerea din scenariul online în cel cu prezenta fizică în special pentru școlile din rural, acolo unde incidența este sub 3 la mie.

Având în vedere faptul că decizia intră în atribuțiile Ministerului Sănătății, nu putem decât să o respectăm. Este decizia Ministerului Sănătății, iar noi, Ministerul Educatiei, nu putem și nici nu dorim sa ne substituim Autorității cu competente în domeniu” a declarat Cîmpeanu, joi seară.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.