Europarlamentarul Maria Grapini susține necesitatea unui acord între UE și SUA: Trebuie să fie, însă, un acord corect între cele două părți!

0
SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, membru în grupul S&D, a susținut, în plenul PE, necesitatea unui acord între UE și SUA. Concret, eurodeputatul Grapini cere Consiliului pentru comerț și tehnologie – organism creat pentru a discuta relațiile UE-SUA, ca acest acord să fie, însă, unul corect și să țină cont de principiul echității, de standardele tehnologice, de armonizare, de similaritate și, nu în ultimul rând, de susținerea IMM-urilor.

„Cred că nimeni nu pune la îndoială necesitatea unui acord între Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii. Am avut un eșec în acest sens, din punctul meu de vedere, cu Parteneriatul transatlantic pentru comerț și investiții (TTIP) și sper să nu ajungem, și de această dată, în același punct. Sper, totodată, să învățăm din ceea ce s-a întâmplat în negocierea TTIP-ului, lucru pe care și acum îl văd destul de neclar în sensul armonizării standardelor și de renunțarea de către SUA la principiul la care ține atât de mult, și anume, „Buy America”. Practic, noi, piața internă din UE, și spun asta în calitate de vicepreședinte al comisiei pentru Piață Internă, avem nevoie de acordul cu SUA, dar avem nevoie și de echitate, de similaritate, de sprijinul IMM-urilor și mă bucur că s-a spus aici că se va ține cont de toate aceste lucruri”, a punctat, în intervenția sa, Maria Grapini, care a mai întrebat, în context, care sunt pașii următori pe care cele două părți îi vor urma pentru a se ajunge la un asemenea acord.

“Vreau, însă, să știu cum vedeți parteneriatul cu Parlamentul European pentru că nu cred că ne putem baza doar pe ceea ce discutați acolo și mai vreau să știu care este termenul stabilit și pașii concreți pe care trebuie să îi urmăm pentru a ajunge la un asemenea acord”, a conchis europarlamentarul umanist.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.