Gabriela Firea îl desființează pe Nicușor Dan: „I-a lăsat pe bucureşteni fără ajutor de la Guvern pentru căldură din această iarnă!”

Senatorul PSD Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei, susţine că actual edil, Nicuşor Dan, a trimis târziu la Guvern cererea de ajutor pentru subvenţionarea căldurii şi că solicitarea a fost scrisă greşit. Primăria Capitalei arată însă că cererile pentru sprijin au fost făcute în mod repetat, atât verbal, cât şi în scris.

„Nicuşor Dan i-a lăsat pe bucureşteni fără ajutor de la Guvern pentru căldură din această iarnă! Facturile vor fi mari pentru că Nicuşor Dan a trimis târziu şi scrisă greşit cererea către Guvern. Capitala nu se află pe lista localităţilor care au primit bani din fondul de rezervă al Guvernului. Doar locuitorii din 31 de oraşe vor răsufla uşuraţi la iarnă, nu şi bucureştenii”, a scris Gabriela Firea vineri, pe Facebook.

Potrivit acesteia, cererea de ajutor din fondul de rezervă al Guvernului ar fi fost trimisă de Nicuşor Dan „cu doar o zi înainte” de şedinţa în care au fost aprobate sumele şi „era complet greşită”. Gabriela Firea precizează că Nicuşor Dan a cerut 968 de milioane de lei în avans pentru acoperirea creşterii la energia termică.

„Total greşit şi de neluat în seamă de specialiştii din ministere. Legal, pot fi ceruţi bani din fondul de rezervă al Guvernului doar pentru restanţe sau plata în avans a gazelor. Aşa cum am făcut eu în ultimele două-trei ierni. Niciun Guvern nu va plăti pentru estimări sau sume scoase din burtă. Nicuşor Dan declară, în documentul oficial, că nu sunt restanţe şi nici gaze de plătit în avans. Acesta e motivul pentru care Bucureştiul a primit zero lei ajutor financiar, iar bucureştenii vor scoate bani din buzunar pentru a acoperi tarifele crescute la gigacalorie. Facturile vor fi duble şi încă nu s-a aprobat creşterea tarifului de distribuţie a căldurii”, a adăugat Gabriela Firea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.