Stelian Ion îi „pulverizează” pe liderii PSD și PNL pe tema desființării SIIJ

0

Deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiţiei, declară că nu îl surprinde punctul de vedere al preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, privind menţinerea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Într-o postare pe Facebook, acesta menţionează că PNL”s-a urcat” pe subiectul desfiinţării SIIJ, dar că „în realitate nu s-a zbătut să deblocheze proiectul” şi că ar fi căutat „să tragă de timp”.

„Marcel Ciolacu a spus astăzi că Secţia specială nu trebuie desfiinţată, ci făcută ‘mai funcţională’. Nimic neaşteptat, pentru cei care au votat cu două mâini aceste legi ticăloase e greu să-şi recunoască greşeala. Poziţia UDMR este deja cunoscută: deşi au fost alături de PSD la mutilarea legilor justiţiei, declarativ au fost de acord cu desfiinţarea, dar s-au dezis de programul de guvernare şi au căutat în permanenţă nod în papură proiectului, susţinând, în ultimă instanţă, reînfiinţarea sub o altă formă. Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie”, a precizat deputatul Stelian Ion.

Stelian Ion menţionează că preşedintele Klaus Iohannis i-ar fi sugerat încă din luna mai să o „lase mai moale” cu proiectul de desfiinţare a SIIJ şi să reia tema odată cu legile justiţiei.

„PNL, care s-a urcat pe acest subiect, în care vedem azi că nu a crezut foarte mult, a susţinut că vrea desfiinţarea SIIJ, dar în realitate nu s-a zbătut să deblocheze proiectul şi, de la un moment dat, a căutat să tragă de timp. Cîţu susţinea de curând că desfiinţarea SIIJ nu mai este o prioritate, acest subiect ţinând mai degrabă de agenda anului 2024; iar Klaus Iohannis, preşedintele de facto al PNL, îmi sugera încă din luna mai să o las mai moale cu proiectul de desfiinţare a SIIJ şi să reluăm tema odată cu legile justiţiei. Pentru ca ipocrizia să fie dusă până la capăt, mai rămâne acum ca preşedintele Iohannis să apară pe un cal alb şi să anunţe, salvator, că SIIJ trebuie desfiinţată. Şi să îl înduplece, chipurile, pe Ciolacu să accepte mutarea SIIJ la Parchetul General, DNA şi DIICOT urmând să fie lăsate fără competenţele fireşti”, adaugă fostul ministru, Stelian Ion.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.