Florin Cîțu pune „punctul pe i”: În PNL, până acum, nu s-a făcut propunerea Nicolae Ciucă-premier!

Share:

Preşedintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, luni, că vrea ca discuţiile pe programul de guvernare alături de PSD şi UDMR să fie tranşeze cât mai rapid. De asemenea, Florin Cîţu a dat de înţeles că susţine ideea ca partidele din noua coaliţie să propună prin rotaţie oameni pentru funcţia de premier.

Florin Cîţu a fost întrebat dacă PNL îl va susţine în continuare pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier.

„În acest moment nu a fost făcută această propunere. Eu ştiu că domnul Ciucă a fost propus de mine… Nu s-a discutat. Noi nu spunem în Partidul Social Democrat cine să fie premier, în PNL noi facem propunerile şi atunci când vom veni cu o propunere de premier, o vom spune public”, a menţionat preşedintele PNL.

Cât despre modul în care PNL va negocia cu PSD într-o viitoare coaliţie de guvernare, în condiţiile în care există deja blocaje la mai multe capitole, Florin Cîţu a explicat că mizează pe faptul că va exista un program comun.

„Atunci vom avea un program de guvernare clar şi va fi unul comun”, a spus Cîţu, care a precizat că este sigur „că se va găsi o soluţie”.

Referitor la rotaţia premierilor, preşedintele PNL a reiterat că aceasta „este o soluţie”.

„Am fost primul care a spus acest lucru, că este o soluţie. Vom vedea dacă se poate implementa în România.

Eu sper în continuare că vom avea un guvern foarte rapid. Eu asta vreau. Eu am crezut că suntem gata în weekend”, a mai spus Cîţu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.