Florin Cîțu îi avertizează pe Ciolacu&co: „Nu are sens să mergem mai departe, dacă nu ne înțelegem pe programul de guvernare!”

0

Florin Cîţu a anunţat că PNL şi PSD nu au ajuns la un consens privind propunerea pentru funcţia de premier. Şeful PNL critică decizia social-democraţilor de a-l propune pe Marcel Ciolacu pentru această funcţie.

„Dacă nu sunt concluzii, nu are sens. Nu. Eu sper că v-ați obișnuit că PNL nu pune astfel de condiții. Noi vorbim de principii, ceea ce îmi arată mie că nu vor să vină la guvernare. USR își impune președintele. PSD la fel. Sorin Grindeanu nu e propunerea noastră deocamdată. Pentru domnul Nicolae Ciucă a fost un vot ca el să fie premier într-un guvern minoritar PNL –  UDMR, a fost o singură propunere. Acea variantă nu a trecut.  Acum avem doar o decizie de a forma un guvern în jurul PNL”, a declarat Florin Cîţu.

Dacă nu va exista o înțelegere asupra programului de guvernare, nu are sens ca PNL să meargă mai departe cu PSD, a mai spus Florin Cîțu.

„Orice altă modificare trebuie votată în forurile statutare ale PNL. Haideți să ne înțelegem pe programul de guvernare. Nu are niciun sens să mergem mai departe, dacă nu ne înțelegem pe programul de guvernare. Este foarte important să avem acest program de guvernare aprobat și după aceea putem merge mai departe. Nu vom ajunge acolo (c.n. discuții legate de premier), dacă nu vom avea programul de guvernare. Diseară (c.n. în BEx) voi discuta despre programul de guvernare. Mandatul pe care îl avem acum este foarte clar”, a spus liderul PNL, Florin Cîţu.

Liderii PNL ar urma să se reunească marţi seara în Biroul Executiv, prin videoconferinţă, pentru a analiza varianta rotaţiei premierilor. Potrivit unor surse politice, s-a luat în calcul ca PNL şi PSD să dea premierul, prin rotaţie, timp de un an şi jumătate.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.