Joe Biden, avertizat de Xi Jinping în privința Taiwanului

0

Președintele chinez, Xi Jinping, l-a avertizat pe președintele SUA, Joe Biden, că „se joacă cu focul”, dacă va continua să încurajeze independența Taiwanului, informează BBC.

Conform agenției de stat a chineze Global Times, Xi Jinping a susținut că recentele tensiuni legate de Taiwan sunt cauzate de „încercările repetate ale autorităților taiwaneze de a se baza pe sprijinul SUA în ceea ce privește declararea independenței”.

Conform unui comunicat al Casei Albe, președintele Joe Biden „se opune cu fermitate eforturilor unilaterale menite a schimba actuala stare de fapt (status quo) cu scopul subminării păcii și stabilității din regiunea Strâmtorii Taiwan”.

Președintele american Joe Biden și omologul său chinez, Xi Jinping, au încheiat primul lor summit virtual, după patru ore de discuții, o întâlnire care a venit în contextul tensiunilor crescute între cele două țări pe probleme precum Taiwan, schimburi comericale și drepturile omului.
În cadrul întâlnirii virtuale, Biden a precizat că ambele state au o responsabilitate de a asigura că rivalitatea lor nu „se îndreaptă spre conflict deschis”. Aceasta a fost a treia și cea mai substanțială discuție dintre cei doi șefi de stat, de când președintele american și-a preluat mandatul în ianuarie.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.