Liberalul Robert Sighiartău pune „punctul pe i”: Varianta Marcel Ciolacu-premier de săptămâna viitoare-exclusă!

Share:

Vicepreședintele PNL Robert Sighiartău a declarat, marți, la Digi24, că deși consideră că varianta de premier cea mai sănătoasă pentru partid este președintele Florin Cîțu, aceștia pot discuta și despre alte variante, inclusiv în negocierile cu PSD, dacă se va decide un astfel de mandat.

Vicepreședintele PNL Robert Sighiartău a spus că „nu există posibilitatea” să facă parte dintr-un guvern cu Marcel Ciolacu premier de săptămâna viitoare.

„BPN PNL a dat un mandat președintelui partidului, prim-vicepreședinților și secretarului general să înceapă negocierile cu PSD și să încercăm să formăm o majoritate guvernamentală în jurul unui premier al PNL.

Nu știu de unde vin aceste informații că noi am accepta ca PSD să aibă premier în primii doi ani de zile, pentru că nu există această posibilitate. Această informație face rău partidului, președintelui partidului și acestei coaliții care se formează și care trebuie să se bazeze pe încredere”, a declarat Sighiartău, la Studio Politic.

Întrebat dacă Florin Cîțu este una dintre variantele PNL pentru a conduce mai departe acest guvern cu PSD, Sighiartău a răspuns: „Președintele partidului normal că este o variantă și este susținut de partid. Înțeleg că cei de la PSD au invocat anumite argumente împotriva nominalizării lui Florin Cîțu, dar eu cred că se poate discuta”.

„Mai mult decât atât, mai avem și alte variante de premier. Este Nicolae Ciucă, sunt prim-vicepreședinții partidului care au experiență guvernamentală politică și pot conduce Guvernul României, deci variante sunt.

Nu ne blocăm în negocieri, vrem să dăm un guvern și premierul. Normal că noi vom merge cu varianta Florin Cîțu, în primul rând pentru că este președintele partidului iar dacă nu putem obține acest lucru, mai departe sunt variante care pot fi votate de către BPN.

Vom discuta în această seară în Bex cum decurg negocierile și eventual de un mandat de negociere a structurii guvernului și există posibilitatea să votăm o propunere de premier din partea PNL.

Deși cred că se mai poate discuta varianta Florin Cîțu, cel mai sănătos pentru această coaliție ca președintele partidului să fie și premier, dacă nu, normal că urmează să vedem și altă variante în discuțiile inclusiv cu cei de la PSD”, a mai afirmat liberalul.

Acesta a spus că Nicolae Ciucă e o propunere sănătoasă de premier.

„Nu văd un posibil premier tehnocrat în acest moment, iar PNL își dorește premier din partid”, a conchis liderul PNL.

Liberalii au programată o ședință a conducerii marți seara, în care trebuie să discute variantele de premier.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.