Rareș Bogdan pune „punctul pe i”: „Rocada premierului cu PSD este exclusă!”

0

Discuția dintre liderii PSD, PNL, dar și UDMR, purtată la Guvern, luni seară, s-a încheiat. Cei trei președinți de partid, Florin Cîțu, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor, au vorbit despre propunerea de premier și varianta acceptată unanim. S-au înțeles asupra formulei, nu asupra premierului.

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan, dă asigurări că liberalii nu iau în calcul, în momentul de față, o eventuală rocadă a premierilor cu cei de la PSD, deşi Florin Cîţu a avansat-o în repetate rânduri. Pentru a se întâmpla acest lucru trebuie să fie votată o astfel de decizie în partid mai întâi.

„Îi asigur că nu se pune în discuție (n.r.: sistemul prin care premierul să fie schimbat între PSD și PNL). E o metodă de a pune presiune, fără să aibă informații din interiorul negocierilor. Nu se pune problema ca PNL să cedeze poziția de premier sau să accepte la o eventuală rotativă. Primul lucru pe care PNL trebuie să-l facă: în eventuala rotativă un lider PNL nu cred că are nici măcar curajul să propună așa ceva, să fie un lider de la PSD premier prima dată.

Dacă o să ajungem la negocieri să propunem sistemul de rotativă trebuie propusă prima dată o astfel de decizie în BEX și apoi în BPN al PNL. Prima variantă ca premier să fie PSD nu se pune în discuție în momentul de față în PNL!

La discuția respectivă au fost finalizată tema justiției, la finanțe și muncă. Cei trei lideri vin mâine la 13.00 în formulă completă și prezintă ultimele informații”, a spus Rareş Bogdan, la Digi24.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.