Vești bune de la Comisia Europeană. Românii vor avea salarii mai mari!

0

Europarlamentarii din Comisia pentru muncă (EMPL) au aprobat un proiect legislative cu privire la modul de calcul al salariul minim pe economie pentru toate statele membre UE, inclusiv pentru România.

Românii vor avea salarii mai mari, potrivit unui proiect de lege care stabileşte modul de calcul al salariului minim pe economie în toate statele membre UE.

Comisia de ocupare a forței de muncă (EMPL) a aprobat propunerea Comisiei Europene de directivă privind „un salariu minim adecvat în Uniunea Europeană”. Raportul trebuie să ajungă și pe masa din plenul Parlamentului European.

Proiectul legislative aprobat de europarlamentari nu prevede un salariu minim pe economie pentru toate statele membre UE, însă propune unele criterii care trebuiesc respectate de fiecare țară în parte atunci când stabilește un salariu minim pe economie.

Potrivit textului adoptat de Comisia EMPL din Parlamentul European, proiectul prevede că „nivelul recunoscut internațional, de 60% din salariul median brut și 50% din salariul mediu net, poate ajuta la orientarea evaluării gradului de adecvare a salariului minim în relație cu nivelul brut al salariilor”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.