Universitatea POLITEHNICA din București, în prim planul noii Revoluții Industriale 4.0

0

Universitatea POLITEHNICA din București (UPB) în parteneriat cu Crystal System Group Ltd. va inaugura laboratorului Crystal System Industry 4.0 Laboratory at UPB.
Evenimentul se va desfășura cu respectarea strictă a procedurilor de protecție, impuse de pandemia
COVID-19, joi, 18 noiembrie, începând cu ora 16:00, în Clădirea CET (corp FA, etajul 2 – UPB, Centrala
în Cogenerare) din Splaiul Independenței nr. 313, sector 6.

În contextul actual, digitalizarea a devenit o realitate de necontestat, cu multe provocări în educarea și formarea de  specialiști. Universitatea POLITEHNICA din București și compania Crystal System Group LTD. au dat curs provocării, semnând în luna iulie a acestui an un acord de colaborare, prin care au pus bazele unui parteneriat ce are în centrul său educația de calitate, motorul creșterii economice pe termen lung.
Prin intermediul acestui parteneriat sau pus bazele primei rețele de laboratoare Industry 4.0 (LNIRO 4.0) din România care se vor conecta apoi la Software Republic din Franța și la Platforma Germană Industry 4.0 pentru a iniția o Rețea Europeană de Inovare axată pe obiective precum digitalizarea industriei și economiei, reducerea  emisiilor de CO2, orașe inteligente, energie verde și pentru a construi un viitor mai bun pentru generațiile viitoare.

Studiile recente ne arată că aproape jumătate din companiile din România derulează în prezent proiecte de digitalizare. Practic, majoritatea industriilor pentru care pregătim viitorii și actualii angajați se află în plin proces de restructurare a businessurilor, pentru ași compatibiliza resursele și serviciile cu mediul digital. Prin Laboratorul pe  care îl lansăm în parteneriat cu compania Crystal System Group, ne asigurăm că studenții noștri vor fi pregătiți pentru această nouă schimbare, pentru Industria 4.0, încă din timpul facultății. Este una dintro serie mai amplă de inițiative ale Universității POLITEHNICA din București, care vizează digitalizarea sistemului educațional, prin care oferim  studenților noștri șanse mult mai mari de angajare și un nivel de pregătire care să le garanteze că pot utiliza cele mai noi soluții și tehnologii în cadrul companiilor în care se angajeazăa precizat domnul Mihnea COSTOIU – RectorulUniversității Politehnica din București.

De asemenea, domnul Canzio Dovigo, Președintele Crystal System Group a declarat: „Credem că succesul unei companii depinde în mare măsură de calitatea pregătirii oamenilor care o compun. Tocmai de aceea, am investit mereu foarte multă energie pentru a forma și educa noile generații de profesioniști. În acest sens, am găsit în Universitatea Politehnica din București un partener ideal, alături de care putem reuși să direcționăm aceste eforturi  către tineri și către industrie.

Laboratorul Industry 4.0 lansat astăzi este un prim pas către un ecosistem mai mare care își propune să aibă un impact pozitiv pentru o societate sustenabilă. Toate aceste lucruri nu sar fi întâmplat
fără eforturile echipei Crystal System și mai ales fără deschiderea Rectorului UPB, domnul Mihnea Costoiu, care nea asigurat o platformă extraordinară de cooperare. Mulțumiri și felicitări tuturor celor implicați!

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.