Specialiștii trag un semnal de alarmă: Pregătiți-vă de boostere antiCOVID în fiecare iarnă!

0

Amanda Pritchard trage semnalul de alarmă. Șefa NHS (Serviciul Naţional de Sănătate Anglia) a declarat că instituția pe care o conduce pune deja în aplicare planuri în cazul în care i se va cere să livreze o campanie anuală de vaccinare.

Avertismentul transmis de specialiștii din Sănătate. Amanda Pritchard susține că NHS pune deja în aplicare planuri în cazul în care i se va cere să livreze o campanie anuală de vaccinuri – similar cu programul anual de vaccin împotriva gripei de iarnă.

JCVI a recomandat ca programul de administrare a dozelor booster să fie extins pentru a include toți adulții cu vârsta de 40 de ani și peste, precum și de a face noi recomandări pentru două vaccinuri pentru tinerii de 16 și 17 ani.

Într-un discurs la conferința anuală a furnizorilor NHS, Pritchard a spus: „Am avut ieri cel mai recent sfat de la JCVI cu privire la extinderea (rapelurilor) la persoanele de peste 40 de ani, precum și a administrării a doua doze tinerilor de 16 și 17 ani , și cred că ne putem aștepta la noi extinderi în viitor. Ne gândim deja la cum putem face vaccinuri de rapel anual, dacă sunt necesare.”

Pritchard a îndemnat oamenii să accepte invitațiile de vaccinare „cât mai curând posibil” atunci când sunt sunați, subliniind că o treime dintre oameni au nevoie de între două și cinci săptămâni pentru a se prezenta și a rezerva după ce sunt contactați cu privire la un rapel.

Între timp, Departamentul pentru Sănătate și Asistență Socială a spus că până acum au fost administrate 13 milioane de doze booster în Marea Britanie, inclusiv mai mult de 1 milion în ultimele trei zile.

Profesorul Mike Tildesley, membru al grupului Scientific Pandemic Influenza Modeling (Spi-M), a spus că vaccinările repetate ar putea fi oferite „pentru anii următori” pentru a menține Covid-19 la distanță.

Cazurile zilnice de Covid cresc pentru a șasea zi la rând, iar premierul britanic avertizează că „încă n-am ieşit la liman”.

Numărul zilnic de cazuri de coronavirus din Marea Britanie a continuat să crească, iar internările în spitale urmează acest tipar – așa cum a avertizat Boris Johnson „încă n-am ieşit la liman”.

Au existat 37.243 de noi infecții în toată țara în ultimele 24 de ore, potrivit Departamentului de Sănătate, care a marcat o creștere cu 12,5% față de cifra de săptămâna trecută.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.