Liderii PNL se impun în negocierile cu Ciolacu&co: 7% pentru investiții și fără taxe noi!

0

PNL și PSD nu au ajuns la un consens în ceea ce privește numele premierului, însă Nicolae Ciucă ar avea, în aceste momente, cele mai multe șanse, iar Sorin Grindeanu ar putea deveni vicepremier, potrivit unor surse. Discuțiile despre viitoarea componență a Executivului sunt în plină desfășurare. 

În privința programului de guvernare, PNL s-a impus în fața PSD și a rămas propunerea liberalilor: 7% pentru investiții și fără taxe noi.

În continuare, liberalii și social-democrații se bat pentru ministerele de forță și ministerele care împart banii. Ministerul cheie al momentului este Justiția. Pentru că toate proiectele primesc avizul de acolo, iar cel care conduce justiția conduce practic Guvernul. Nu s-au înțeles nici pe temele economice: pe creșterile de pensii, salarii și alocații.

Însă, tot pe surse știm că pensia minimă crește de la 800 de lei, cât este în momentul de față la 1.000 de lei de la 1 ianuarie. Creșteri sunt promise și la alocații. Totuși, până la crearea unui program de guvernare este cale lungă.

PNL și PSD s-au reunit, vineri, pentru o nouă rundă de negocieri. Liderii celor două partide susțin că discuțiile sunt aproape finalizate, iar la finalul săptămânii viitoare România ar putea avea Guvern cu puteri depline.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.