Liderii PSD își impun punctul de vedere în negocierile cu liberalii: Pensiile și alocațiile se vor majora!

2

PSD și PNL s-au înțeles pe creșterea pensiilor. Marius Budăi – fost ministru al Muncii a spus, joi seara, la un post TV, că pensiile vor crește cu un procent de 10%.

Marius Budăi a anunțat că „vom avea creșterea pensiilor cu 10%”, dar și „creșterea pensiei minime de la 800 de lei la 1000 de lei”.

Pensionarii care au până la 1600 de lei vor primi, în luna ianuarie, un sprijin de 1200 de lei pentru acoperirea cheltuielilor pe timp de iarnă”, a precizat Marius Budăi.

„Şi, ceva în premieră, ce nu am spus până acum: pensionarii care au până la 1600 de lei pensia minimă vor primi în luna ianuarie un sprijin de 1200 de lei pentru a putea să treacă mai bine această iarnă. Pe lângă creşterea de pensii pe care o asigurăm, a obținut Ciolacu această sumă de 1200 de lei pentru pensionarii cu pensii de până la 1600 de lei. Considerăm că sunt cei mai năpăstuiţi, cei mai greu încercaţi”, a spus Budăi.

O altă măsură agreată este creșterea salariului minim la 2.550 de lei, de la 2.300, cât este în prezent.

Alocațiile pentru copii se vor majora astfel: pentru copiii între 0-2 ani: 600 de lei, iar pentru copiii peste 2 ani: 243 de lei.

Citește și
2 Comentarii
  1. Eugenia Iftimia spune

    Buna ziua eu daca am pensie de 1611 lei nu mai primesc acel ajutor ? Ridicați ștafeta pina la 1700 sîntem nedreptățiți va rugam …multumim cu respect …Doamne ajuta

    1. Gheorghe spune

      Peee Seeee Deeee-ul de ce poate și incapabili plămânului nu au reușit în doi ani de guvernare?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.