Sebastian Kurz primește o grea lovitură. Parlamentul Austriei îl lasă fără imunitate!

0

Parlamentul Austriei i-a ridicat imunitatea parlamentară fostului cancelar Sebastian Kurz. Politicianul conservator şi-a dat demisia în octombrie de la conducerea Guvernului pe fondul unui scandal de corupţie.

În vârstă de 35 de ani, Sebastian Kurz a fost vizat de o anchetă anticorupţie. După ce a demisionat în octombrie, fostul cancelar austriac a fost protejat de urmărire penală datorită statutului său de lider al grupului parlamentar al Partidului Popular Austriac (ÖVP) şi de membru al Parlamentului de la Viena.

Partidul Popular Austriac (ÖVP) a susţinut demersul pentru ridicarea imunităţii lui Sebastian Kurz. Astfel, parlamentarii austrieci au votat, joi ridicarea imunității acestuia, scrie Deutsche Welle.

După demisia din funcţia de cancelar, Sebastian Kurz a rămas deputat, afirmând că vrea să combată acuzaţiile pe care le-a catalogat drept false.

Procurorii au suspiciuni potrivit cărora Sebastian Kurz şi apropiaţii săi au folosit bani publici pentru a mitui institute de sondare și jurnaliști în schimbul unor poziții favorabile în presă, în drumul acestuia către putere. De asemenea, politicianul este acuzat că a făcut declarații false în fața unei anchete parlamentare cu privire la un scandal separat care a implicat un fost partener de coaliție.

În condiţiile în care a respins acuzaţiile de corupţie, Sebastian Kurz a afirmat că vrea ridicarea imunităţii sale, pentru ca ancheta să poată avansa.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.