Ludovic Orban, revoltat: „Începând de azi, pentru mine PNL a murit, în pat cu PSD!”

0

Ludovic Orban a lansat un atac virulent asupra actualei conduceri a PNL, care a bătut palma cu PSD pentru a forma un nou guvern. Orban a lăsat să se înțeleagă că va demisiona din PNL și că este foarte aproape de a demara o proprie formațiune politică.

„O majoritate, mai mult decât subțire, dintre colegii mei, ascultă de Iohannis și au deciz că PNL să facă parte dintr-un guvern alături de PSD. Asta va însemna decesul PNL, ca partid de centru dreapta. Iohannis și cu PSD au făcut ca acest partid să ajungă cârpă de șters pe jos pentru liderii social democrați. Și-a încălcat toate angajamentele din alegeri, aduc un partid toxic la putere. Azi nu mai există nicio formațiune politică de centru dreapta care să-i reprezintă pe oamenii corecți, cu frică de Dumenzeu.  Azi, PSD a revenit la putere și va face legea mult timp.

Sunt în situația extrem de grea de a intra cu toata forța în opoziție. Îmi voi da demisia din PNL și îi voi reprezenta onest, cinstit, cu devotament și respect pe toți acei români care cred în dezvoltarea Romaniei bazată pe valori liberale și care să ajute țara să progreseze. Azi, PNL și a negat întreaga istorie. O majoritate fragilă din PNL, care a ascultat de Ioahnnis, a trădat definitiv toate așteptările și speranțele românilor care au fost puse în liberalism, în ultimii 30 de ani. Mă voi consulta cu toți colegii mei cu care îmi susțin punctul meu de vedere, care au fost împortiva PSD, care au susținut refacerea coaliției de dreapta. Începând de azi, pentru mine, PNL a murit, în pat cu PSD. Cine își imaginează că se va putea reabilita în fața oamenilor, e naiv. Baza PNL a fost impotriva coaliției cu PSD, iar această decizie va duce la prăbușirea în sondaje, dar va duce și la formarea unei construcții de dreapta, centru-dreapta. Au fost 17 președinți de filială PNL care nu au fost prezenți. Dacă azi toți cei 17, care oricum nu ar fi votat aceast ghiveci politic, ar fi fost prezenți, poate am fi reușit să oprim această dramă”, a declarat Ludovic Orban.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.