A IX-a ediție a Congresului UMFCD va reuni peste 11.000 de participanți

0

O nouă ediție a Congresului Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București va debuta joi, 25 noiembrie, ora 9, în format hibrid, si va inregistra, dupa estimările organizatorilor, un nou record al numărului de participanți, peste 11.000 de studenți, medici rezidenți, medici specialiști, medici primari din toate specialitatile, farmacisti, cercetatori stiintifici și cadre didactice universitare . 

Această a-IX-a ediție a Congresului Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București cuprinde o serie largă de sesiuni tematice dedicate celor mai recente descoperiri din medicină, prezentate de personalități ale cercetării științifice medicale internaționale, renumiți speakeri din Anglia, Italia, Spania, Suedia, Belgia, SUA și România.

Longevitatea Congresului UMF „Carol Davila” din Bucureşti care atinge anul acesta a IX-a ediție vine să reconfirme ideea de tradiţie a acestui amplu eveniment științific cu largă participare internațională, manifestare care, atât prin numărul mare de participanți, prin valoarea speakerilor români și străini, si prin actualitatea  lucrărilor ce vor fi prezentate, se arată a fi una de înaltă ținută academică, o dovada ascensiunii continue a UMFCD în topurile internaționale de prestigiu, precum TOP Shanghai unde, anul acesta Universitatea noastră se poziționează în intervalul 101-150, în domeniul Stiinte Medicale- Medicina Clinica, a declarat Prof.Dr.Viorel Jinga, Rector al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

In acest an, Congresul UMFCD aduce in fata participantilor o reflectie medicala si sociala asupra “Impactului pe termen lung al infecției SARS-CoV-2 », intr-o sesiune specială organizată în parteneriat cu Federația Europeană a Academiilor de Medicină- FEAM, moderata de președintele FEAM, Prof. Dr. Ștefan Constantinescu si de Presedintele Senatului Universitatii de Medicina şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, Prof dr. Dragos Vinereanu.

Prof. Dr. Simona Ruță, Prorector cu probleme de cercetare științifică al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, a subliniat Congresul aduce in prim plan experienta profesionistilor din domeniul medical in cei doi ani de pandemie, cu  sesiuni ce abordeaza integrat consecintele infectiei SARS CoV-2 asupra multor patologii si  provocarile legate de efectele sale la distanta si sechelele pe termen lung. Prin intermediul FEAM, vom  discuta cu specialisti din Uniunea Europeana despre influenta pandemiei asupra accesului la servicii medicale curative si profilactice, despre impactul asupra sanatatii mintale a populatiei, asupra sistemului de educatie si a interactiunilor sociale, incarcand sa definim perspectivele de redresare si solutiile de viitor pentru evitarea altor crize similare. Aceasta abordare interdisciplinara genereaza un spatiu al comunicarii si al deschiderii catre progres prin cercetare stiintifica”

Intreg evenimentul poate fi urmarit în perioada 25-27 noiembrie 2021, pe platforma online www.congresumf.ro, simultan pe 3 canale de transmisie, iar multi speakeri si moderatori vor fi prezenti in cele trei ministudiouri amenajate in Palatul Facultatii de Medicina din Bucuresti. Ceremonia oficială de deschidere a Congresului Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti va avea loc joi, 25 noiembrie, ora 12:30 , în prezenta unor invitaţi de prestigiu, reprezentanți de seamă ai unor instituţii de învăţământ superior din România, precum şi ai unor importante instituţii de stat.

“Competiţia Tânărului Cercetător”, o nouă provocare  

Dincolo de complexitatea lucrărilor ştiinţifice ce vor fi prezentate, Congresul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” înscrie în programul ştiinţific şi “Competiţia Tânărului Cercetător” în cadrul căreia vor fi premiate lucrarile ce dovedesc  excelența în cercetarea stiintifica. Lucrările cu autori principali sub 35 de ani, trimise pentru secțiunile de specialitati medicale, chirurgicale, preclinice, medicină dentară, farmacie, au fost evaluate de cate doi recenzori, fără a se cunoaște identitatea autorilor. Lucrările cu mediile cele mai mari din fiecare categorie au fost selectate pentru prezentare in cadrul Congresului, vineri, 26 noiembrie, începând cu ora 8.00, iar juriul fiecarei sectiuni, format din 3 experti in domeniu va selecta castigatorul, care va beneficia de un premiu constând într-o participare la un congres european.

Congresul UMFCD, eveniment cu important rol educațional pentru comunitatea medicală din ţară, a reunit până acum, la primele opt ediţii (2013-2020), peste 30.000 de participanţi și aproximativ 1.300 de lectori (membri ai Academiei Române, profesori, conferenţiari, medici).

Evenimentul este creditat cu 18 credite de Educație Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor din România, 24 de ore de Educație Farmaceutică Continuă de către Colegiul Farmaciștilor din România și 24 de ore de Educație Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor Stomatologi din România.

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.