Dacian Cioloș, mesaj tranșant: „Florin Cîţu a aruncat PNL în braţele PSD. În 2024 vrem să câștigăm toate alegerile”

0

Preşedintele USR Dacian Cioloş a declarat, miercuri, că Florin Cîţu nu a încercat niciodată să refacă coaliţia cu USR, condiţia lui fiind doar să fie premier. Preşedintele USR a spus că Florin Cîţu a aruncat PNL în braţele PSD. Cioloş a mai precizat că USR îşi va face un guvern din umbră şi că pentru 2024 şi-a propus ca formaţiunea sa că câştige toate alegerile.

Dacian Cioloş a declarat miercuri la Digi 24 că Florin Cîţu nu şi-a dorit niciodată să refacă coaliţia cu USR şi tot ceea ce a urmărit a fost „posibilitarea ca eu să fiu premier”. De asemenea, liderul USR a mai spus că Florin Cîţu a aruncat PNL în braţele PSD.

„Noi am fost dispuşi să refacem coaliţia, ceea ce ne duce la presupunerea că soluţia asta era pregătită şi anticipată. Vă spun că a fost foarte clar domnul general Ciucă, că nu are mandat de a reface coaliţia PNL-USR”, a spus Dacian Cioloş, la Digi24.

Dacian Cioloş a mai spus că, după moţiune era clar că Florin Cîţu nu mai poate fi premier. ”Cred că toată lumea a înţeles, mai puţin Cîţu, dar tot nu i-a ieşit, nici cu PSD şi a aruncat PNL-ul în braţele PSD-ului”, a mai spus Cioloş.

„Florin Cîţu nu a încercat serios niciodată, după ce a picat Guvernul, să refacă coaliţia. Condiţia lui a fost: să fiu eu premier, nu contează dacă negoiez cu USR sau cu PSD, câtă vreme menţin posibilitarea ca eu să fiu premier”.

Preşedintele USR a spus că partidul său va fi în Opoziţie, cu ţinta de a reveni la guvernare şi a anunţat că vor face un guvern din umbră.

”Vom avea o echipă de guvern din umbră, vom avea cel puţin doi colegi pe fiecare portofoliu, domeniu”, a afirmat Cioloş, precizând că România ar putea funcţiona şi cu un Guvern cu 12 ministere.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.