Ghid achiziționare mobilier de șezut pentru un living îngust

0

Amenajarea unui living îngust cu piesele de șezut potrivite poate fi uneori un adevărat chin. Însă cu ajutorul unor mici trucuri și folosirea unor piese de mobilier potrivite, te poți bucura de un spațiu util, confortabil, fără să ai senzația de sufocare cauzată de multă mobilă.

Ține cont de dimensiunile livingului

Înainte de achiziționarea oricărei piese de mobilier, măsoară și notează dimensiunile livingului. Odată aflate dimensiunile, poți schița pe o hârtie un scurt design de amenajare, astfel încât să-ți poți da seama ce tip de piese de șezut se potrivesc și unde le poți încadra. Un living îngust poate arăta spectaculos cu un divan de dimensiuni potrivite și piese de șezut mici, de tipul taburetelor sau fotoliilor tip puf.

Cumpără mobilier în funcție de stilul de design personal

Dacă vrei să creezi un living cu adevărat spectaculos și să nu îi oferi o senzație de sufocare, află care este stilul de amenajare care te reprezintă. Poți alege mobilier vintage, clasic, modern, industrial, minimalist sau scandinav. Fiecare stil în parte este reprezentativ pentru prin elementele folosite, însă odată ales cel potrivit, vei obține un spațiu primitor, confortabil, elegant și chiar luxos.

Creează un spațiu confortabil cu ajutorul unui divan

Un divan reprezintă o piesă de mobilier de șezut populară, atemporală. Ține cont de dimensiunile livingului și alege un model care să urmeze linia designului întregii case, dar care să îți ofere un spațiu de șezut confortabil, pentru o seară relaxantă.

Optează pentru divane confecționate din materiale de calitate, lemn masiv, cu un design spectaculos, simplu, cu o cotieră integrată sau divane tip pat, extensibile și cu spațiu de depozitare. Cele din urmă sunt perfecte pentru un living îngust, întrucât te vei putea bucura de dubla funcționalitate de care beneficiază.

Optează pentru piese suplimentare de șezut

În cadrul unui living îngust, unde nu poți opta pentru fotolii ca și spațiu suplimentar pentru șezut, poți alege diferite modele de taburete, piese de șezut extraordinare, confortabile și iubite pentru dimensiunile lor reduse. Taburetele sunt utile atunci când ai musafiri, fiind folosite atât ca și șezut, cât și ca spațiu de depozitare în lipsa unei măsuțe de cafea.

Alege taburete colorate, cu diferite imprimeuri, tapițate cu stofă sau catifea, cu blăniță sau din piele, cu spațiu pentru depozitare, picioare din lemn sau pliabile. Orice model va fi perfect pentru completarea livingului și crearea unui spațiu util, practic, confortabil, relaxant și elegant.

Completează livingul cu ajutorul unei banchete pentru hol

Deși de dimensiuni mai mari comparativ cu un taburet, o banchetă pentru hol în același stil cu divanul, poate defini întreg designul livingului. Poți achiziționa o banchetă cu spațiu pentru depozitare, reușind astfel să optimizezi fiecare colțișor.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.