Dacian Cioloș pune „punctul pe i”: Nu avem nimic de a face cu AUR care e un partid extremist!

0

Liderul USR, Dacian Cioloș, a afirmat că exclude o colaborare cu AUR în viitor, partid cu care s-a aliat pentru demiterea Guvernului Cîțu. Politicianul spune despre cei din AUR că trebuie să dea explicații pentru oamenii care au murit din cauza minciunilor promovate de liderii acestui partid.

„Nu avem nimic de a face cu AUR care e un partid extremist. AUR e treaba lor să își definească direcția în care să meargă. Până acum am văzut că și-au asumat minciuni legate de pandemie și au murit oameni din cauza acestor minciuni propagate formal de AUR. AUR trebuie să dea explicații românilor pentru asta, nu mie”, a declarat Dacian Cioloș, la un post TV.

Președintele USR, Dacian Cioloș, a mai afirmat că vrea să construiască până în 2024 un „pol liberal” care să câștige alegerile. Acesta a declarat că nu exclude discuții cu Ludovic Orban sau cu alți liberali.

„Depinde în ce direcție vrea să o ia domnul Orban. Nu excludem nici discuții cu oameni de bun simț din PNL. Eu văd că sunt convulsii destul de importante în PNL. E deja o hemoragie. E important, și aici vom discuta foarte serios, pentru că USR înțelege rolul unei Opoziții reformatoare, cu adevărat liberale și ne vom juca rolul acesta. Și vom fi deschiși pentru colaborări cu viitoare mișcări politice, fie din interiorul PNL fie din afară, ca să construim un pol cu adevărat reformator, liberal pentru 2024”, a declarat Dacian Cioloș, la un post TV.

Dacian Cioloș a precizat că USR este singurul partid din România membru al unei familii liberale europene.

„Singurul partid din România membru al familiei liberale europene este USR, nu PNL. PNL este membru al popularilor conservatori”, a adăugat Cioloș, care anunță că obiectivul USR pentru anul 2024 este să câștige toate alegerile.

„USR se va pregăti pentru 2024 propunând o alternativă de dezvoltare a României. Vrem să câștigăm toate alegerile. Să dăm președintele și să fim primul partid dintr-o coaliție de guvernare. Sigur, ne dorim să câștigăm alegerile și să dăm noi guvernul dar știm că e dificil. Dar vrem să fim vioara întâi. Nu excludem intrarea la guvernare până în 2024, dar condițiile sunt un guvern care să își asume reformele”, a mai precizat Cioloș.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.