Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, în Parlament: Guvernul va oferi predictibiltate şi va garanta stabilitatea şi dezvoltarea României!

0

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat că Guvernul său va oferi predictibiltate şi va garanta stabilitatea şi dezvoltarea României prin toate măsurile pe care le va lua.

„Ne aflăm astăzi într-un moment mult aşteptat de toţi românii, unul în care putem în sfârşit să oferim predictibiltate şi să garantăm stabilitatea şi dezvoltarea României prin toate măsurile pe care le vom lua pentru binele cetăţenilor. Îmi doresc să fie prima zi a unei abordări în ceea ce priveşte guvernarea ţării. Eu, alături de toţi miniştrii din acest guvern, ne angajăm să facem tot ce depinde de noi pentru ca situaţia economică, socială şi sanitară a României să se îmbunătăţească”, a declarat Nicolae Ciucă, joi, în şedinţa plenului reunit al Parlamentului pentru votul de învestire a Guvernului propus de acesta.

El a punctat că persoanele care s-au arătat surprinse de alăturarea partidelor care compun coaliţia de guvernare au fost mai preocupate „să caute motivele care ne despart decât motivele care ne apropie”.

„Noi cei care suntem azi în faţa dumneavoastră pentru a vă cere votul de încredere am trecut peste acele lucruri care ne separă şi am găsit lucrurile care ne unesc. Am înţeles că mai presus de orice orgoliu şi de orice adversitate politică se află interesul românilor. Pandemia ne-a învăţat un lucru, acela că timpul este preţios. Suntem determinaţi să aducem acest program la îndeplinire şi să punem capăt situaţiei tensionate pe care ţara noastră o parcurge. În vreme ce zi de zi asistăm la discursuri acide, noi am înţeles să venim în faţa dumneavoastră cu un program de guvernare sustenabil, care să ofere României garanţia că lucrurile vor intra în normal şi că vom avea stabilitate în perioada următoare”, a declarat Ciucă.

Premierul desemnat a adăugat că prin programul de guvernare propus sunt puse pe primul loc interesele românilor şi garanţia privind reuşita pe mai multe direcţii de acţiune.

„Prima se referă la investiţii, cele fără de care România nu se poate redresa şi nu poate atinge obiectivele pe care ni le dorim cu toţii. Scopul nostru în comun constă în modernizarea României şi tocmai de aceea vom aloca 7% din PIB investiţiilor, bani care vor merge preponderent către proiectele de infrastructură, dar şi către unităţile administrative, pentru a reuşi să reducem decalajul dintre localităţi, precum şi decalajul dintre urban şi rural. Unul dintre programele de investiţii dedicate localităţilor din România, esenţial pentru dezvoltarea ţării, este Programul ‘Anghel Saligny’. Nu putem vorbi despre un stat dezvoltat şi modern dacă în continuare vom avea localităţi fără drumuri, apă, canal şi gaze”, a afirmat Ciucă.

Premierul desemnat a precizat că cea de-a doua direcţie de acţiune a Guvernului este legată de conectarea prin infrastructură a regiunilor istorice, prin continuarea investiţiilor în construcţia de autostrăzi, căi ferate şi mijloace de transport intermodal până în 2024, precum şi de echilibrare geografică a infrastructurii, întărirea poziţiei economice şi strategice a Portului Constanţa.

Ciucă a adăugat că a treia direcţie se referă la „dezvoltarea echilibrată şi coezivă a României”.

nicolae ciuca discurs parlament

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.