Noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, avertizează: Pandemia nu s-a încheiat. Aglomerația de la târgurile de Crăciun, motiv de îngrijorare!

Share:

Alexandru Rafila este revoltat de faptul că românii se înghesuie la târgurile de Crăciun. Noul ministru al Sănătăţii avertizează că pademia nu s-a terminat încă şi îi sfătuieşte pe oameni să fie mai temperaţi în această perioadă.

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă privind aglomeraţia şi haosul de la târgurile de Crăciun organizate anul acesta. Noul ministru al Sănătăţii a declarat luni seară, la România tv, că din cauza comportamentului iresponabil al românilor, ne-am putea confrunta cu un nou val de infectări după sărbători.

Noul ministru al Sănătăţii este revoltat de numărul mare de români care se înghesuie în această perioadă la târgurile de Crăciu.

„Lumea are impresia că pandemia s-a încheiat. În loc să avem sărbători liniştite, facem tot posibilul să le stricăm. Comportamentul individual este cel care o sa dicteze situaţia pe care o sa o intampinăm de sărbători si mai ales dupa sarbatori, in ianuarie. Faptul ca ne aflam pe un trend descendent ar trebui consolidat. Macar să se golească spitalele. Înca sunt cifre îngrijorătoare. Asteptarile doar din partea MS sunt insuficiente”, a declarat ministrul Sănătăţii în exclusivitate la România Tv.

Ministrul a făcut şi câteva precizări privind tulpina Omicron a coronavirusului. „Pana acum această variantă se transmite mai repede decât celelalte. De aici plecam cu 3 scenarii. Cel favorabil ar fi ca acesta sa se transmita mai repede, dar patogenitaea sa fie mai mică. Ar deveni o viroza respiratorie obisnuita. Celelalte doua scenarii nu sunt la fel de optimiste. A doua varianta ar putea fi cu simptomatologie nemodificata fata de varianta Delta. Asta ar duce la o si mai mare aglomerare a sistemului de sanatate.

Cel mai rău scenariu ar putea consta într-o evolutie in care ai un număr mare de cazuri si o simptopatologie mai gravă decat in cazul variantei Delta. Eu cred că o sa fie una dintre primele 2 variante. În general, in cazul acestor viroze, cu cat creste transmisibilitatea, s-a observat că patogenitatea tinde sa scadă”, a precizat ministrul Alexandru Rafila.

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.