Vaccinarea obligatorie, impusă în Grecia în cazul persoanelor de peste 60 de ani!

0

Grecia a anunțat marți că va face obligatorie vaccinarea COVID-19 pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, începând cu mijlocul lunii ianuarie.

Autoritățile din Grecia au declarat că vor impune o amendă de 100 de euro pentru fiecare persoană cu vârsta de peste 60 de ani care nu este vaccinată. Măsura ar urma să se aplice în fiecare lună începând cu 16 ianuarie.

„Ne concentrăm eforturile asupra protecției concetățenilor noștri și din acest motiv vaccinarea lor va fi obligatorie de acum înainte. Grecii cu vârsta de peste 60 de ani care nu au fost vaccinați trebuie, până la 16 ianuarie, să își facă o programare pentru prima doză, altfel vor fi sancționați cu o amendă administrativă de 100 de euro în fiecare lună„, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis, citat de Reuters.

Aproximativ 63% din populația de aproximativ 11 milioane de locuitori a Greciei este complet vaccinată în momentul de faţă, iar programările pentru vaccinare au crescut în ultimele săptămâni.

Grecia a înregistrat un vârf de infecții în luna noiembrie, cazurile zilnice atingând cote record. De la începutul pandemiei, anul trecut, țara a înregistrat 931.183 de infecții și 18.067 de decese. Luna aceasta, Grecia a interzis accesul persoanelor nevaccinate în spații închise, inclusiv în restaurante, cinematografe, muzee și săli de sport, chiar dacă au fost testate negativ pentru coronavirus.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.