Europarlamentarul Maria Grapini, mesaj de Ziua Națională a României: “ Dragi români, oriunde vă aflați, să nu încetați să iubiți Patria mamă și să trăiți cu demnitate și onoare!”

Share:
SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a transmis cu ocazia Zilei Naționale a României, un mesaj milioanelor de români, mesaj pe care îl prezentăm, integral, în continuare:
„La trei ani de la Centenarul din 2018, 1 decembrie 2021 ne aduce fiecăruia dintre noi, cei care simțim românește si suntem mandri de Romania, fiorul patriotismului pe care, uneori, îl șoptim cu modestie, iar altă dată îl rostim tare, răspicat, cu o uriașă mândrie!
România noastră este, până la urmă, locul unde suntem noi, toți românii, oriunde am locui pe acest Pământ! Dragostea de pământ românesc nu ține de locul unde trăim!
Am toată stima pentru compatrioții care au ales (si nu spun, în această zi de mare sărbătoare, de ce) să trăiască pe meleaguri straine și care îmbracă cu mandrie, de fiecare data, costumul tradițional, poartă tricolorul la piept și nu se sfiesc să spună că sunt români!
1 decembrie, zi istorică, devenită Ziua noastră națională este prilejul de a-i onora pe cei care au înfăptuit Marea Unire, de a le mulțumi și a le fi recunoscători pentru lupta lor pentru unitate și înfăptuirea năzuințelor și visului tuturor românilor, dar reprezintă, în același timp, și un moment de reflecție pentru noi! Facem, oare, destul pentru țară? Suntem, cu adevărat, uniți și solidari? Ne iubim și ne respectăm valorile?
Cu siguranța putem să facem mai mult, mult mai mult! Cu siguranță, trebuie să fim și să demonstrăm că suntem români adevărați nu doar de Ziua Națională, ci în fiecare zi!
România are nevoie de fapte care să ne unească, care ne fac solidari și responsabili și care ne ajută să respectăm și să protejăm valorile românești!
Vă doresc, dragi români, oriunde vă aflați, să nu încetați să iubiți Patria mamă, să trăiți cu demnitate și onoare și să aveți parte de sănătate și bucurii!
La mulți ani, dragi români!
La multi ani, România!”.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.