Un raport european pune „punctul pe i”: Umanista Maria Grapini ocupă primul loc în clasamentul activității europarlamentarilor români!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

O nouă confirmare europeană a activității depuse, în Parlamentul European, în anul 2021, de eurodeputatul umanist Maria Grapini, membru în grupul S&D.

Potrivit raportului anual realizat de Eulytix – o companie independentă de consultanță din UE, precum și o inițiativă de cercetare cu scopul analizării procesului decizional și a legislației instituțiilor Parlamentului European – umanista Maria Grapini ocupă, potrivit activității de europarlamentar, ce include rapoarte și amendamente, primul loc între cei 33 de eurodeputați români, ceea ce evidențiază, încă o dată, implicarea, prestația și pozițiile adoptate de aceasta în plenul PE și comisiile din care face parte.

Maria Grapini

De asemenea, europarlamentarul Maria Grapini ocupă, în topul activității din PE, primul loc în cadrul grupului S&D, grup care are nu mai puțin de 144 de membri.

Eurodeputatul umanist ocupă, totodată, primul loc, în topul conectivității, și în cadrul comisiei IMCO, comisie unde deține și funcția de vicepreședinte.

Maria Grapini

Nu în ultimul rând, Maria Grapini ocupă locul zece, în clasamentul activității din PE, din cei 705 eurodeputați din statele membre ale UE (fiind, de altfel, singurul eurodeputat român în top 10) .

Raportul Eulytix este realizat folosind o bază de date cu inițiativele depuse de eurodeputați.

La clasament, mai contribuie câteva variabile cum ar fi participarea europarlamentarilor la susținerea de amendamente, conectivitatea dar și deschiderea către legături cu parteneri ideologic diferiți.

Raportul urmărește să contribuie la un nivel sporit de transparență în ceea ce privește legislația Uniunii Europene, prin furnizarea de informații cetățenilor UE cu privire la performanța legislativă a reprezentanților lor aleși.

Maria Grapini

Spre deosebire de alte rapoarte privind Parlamentul European, această activitate se bazează pe rețeaua de cosponsorizare a deputaților în Parlamentul European, care utilizează date din cea de a 9-a legislatură a PE. Se utilizeaza, în context, o nouă bază de date cu amendamentele depuse în PE și alte câteva variabile conexe. Amendamentele din setul de date sunt extrase din documentele oficiale disponibile pe site-ul PE. În acest raport, au fost utilizate 93,517 amendamente depuse la 291 dosare legislative.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.