Naționala de handbal a României se califică în faza grupelor principale la CM din Spania

0

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat, duminică, în faza grupelor principale ale Campionatului Mondial din Spania, după ce a obţinut a doua victorie în grupa preliminară, cu un scor categoric 38-17 (14-9), împotriva Kazakstanului. 

În primul meci disputat la Campionatul Mondial, România a cîștigat vineri vineri împotriva Iranului tot cu un scor categoric: 39-11 (20-3).

Principalele marcatoare ale României în meciul de duminică au fost Moisă – 6 goluri, Dincă – 5, Pintea – 5, Bazaliu – 5. Ca și la primul meci, echipa a avut parte de o galerie numeroasă, formată din români stabiliţi Spania.

Din lotul României nu face parte cea mai titrată jucătoare, Cristina Neagu, care a decis să nu mai participe la acţiunile naţionalei în 2021, după ratarea calificării la JO de la Tokyo.

Astfel, cu două victorii şi 4 puncte în grupa preliminară C, România se califică în grupele principale, în care va întâlni echipele calificate din grupa D, din care fac parte Olanda, Suedia, Uzbekistan şi Puerto Rico.

În ultima etapă a grupei C, luni, se vor juca meciurile Kazakhstan – Iran şi Norvegia – România, care vor stabili configuraţia finală a clasamentului şi a treia echipă calificată mai departe.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.