Putin, vizită în China. Energia și armele, pe agenda discuțiilor cu premierul Modi!

Share:

Președintele rus Vladimir Putin călătorește astăzi în India pentru a se întâlni cu prim-ministrul Narendra Modi. Cei doi vor avea o întâlnire despre care experții internaționali cred că va fi dominată de subiecte privind energia și armele. BBC News notează că vizitele președinților ruși în India invocă întotdeauna un sentiment de nostalgie de ambele părți, pentru că relația Moscova-New Delhi datează încă din epoca Războiului Rece. 

Acest parteneriat „peste vremuri” este una dintre poveștile de succes ale diplomației globale și le conferă președintelui rus Vladimir Putin și prim-ministrului indian Narendra Modi un statut puternic în discuția de luni din capitala indiană New Delhi.

Însă, dincolo de acordurile privind sistemele de apărare, anunțurile comerciale, strângerile de mână și îmbrățișările marcă înregistrată ale premierului Modi, cele două țări vor trebui, de asemenea, să depășească anumite provocări serioase care se află pe agenda discuțiilor.

În ultimii ani și chiar ultimele luni, cele două țări au făcut alegeri geopolitice diferite. Analiștii spun că modul în care vor ajunge la un numitor comun va influența politica regională și globală.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.