Răzvan Atim, General Manager Eastern Europe UiPath: „Dacă suntem responsabili față de noi, începem să fim responsabili și față de ceilalți”

Orientarea către sustenabilitate și adoptarea măsurilor care reduc poluarea sunt posibile odată cu asumarea responsabilității de către companii în ceea ce privește modul în care își desfășoară activitatea, consideră Răzvan Atim, General Manager Eastern Europe în cadrul UiPath, companie specializată în Enterprise Robotic Process Automation (RPA). Această tehnologie permite implementarea roboților software pentru executarea proceselor repetitive efectuate de angajați.

UiPath este una dintre cele mai dinamice companii cu origini locale, fiind fondată de Daniel Dines și Marius Tîrcă. Este primul startup românesc ajuns la o evaluare de 1 miliard de dolari, obţinând statutul de „unicorn”, în 2018. De atunci, UiPath a atras și alte investiții și a continuat să-și crească evaluarea, iar în aprilie 2021 s-a listat pe bursa din New York, fiind prima companie locală care a atins această performanță.

[…] Trebuie să vedem cum reușim să ne aliniem mental, mai ales, fiecare dintre noi și apoi politic, poate, ca să începem să generăm o schimbare în sensul sustenabilității. Acest lucru înseamnă că trebuie să fim un pic mai responsabili, în general, cu modul în care facem business și cu modul în care ne dorim să ne ducem existența față de noi. Dacă suntem responsabili față de noi, începem să fim responsabili și față de ceilalți”, a declarat Răzvan Atim, în cadrul emisiunii „Afaceri pentru Viitor”.

Acesta este un proiect realizat de Ambasada Sustenabilității în România, care aduce față în față cei mai importanți lideri ai mediului de afaceri și cele mai importante teme privind dezvoltarea sustenabilă.

În mod tradițional, industriile producătoare de bunuri sunt industriile cele mai poluante la nivel mondial, câteva exemple fiind industria alimentației, cea a producției de metale și a energiei. În acest context, Răzvan Atim consideră că preocuparea principală a marilor jucători din mediul de afaceri ar trebui să fie legată de cum poate fi adoptată sustenabilitatea concomitent cu menținerea succesului unei afaceri.

„ […] Ideea este cum putem să ajungem noi în punctul acela, în care să continuăm să fim sustenabili, și în același timp să avem un business de succes. Deci să continui să produci succes, să ții oamenii angajați, să ai o continuitate de business pe termen lung, dar să ai surse care nu poluează, care nu impactează societatea la modul acesta”, a adăugat Atim, care și-a construit cariera în interiorul UiPath, având, de-a lungul timpului, mai multe funcții.

Managerul este de părere că demersurile pe care le-ar putea face companiile pentru a reduce efectele negative ale activității lor pot începe cu pași mici: spre exemplu, cu achiziționarea de biciclete pe care angajații să le folosească în detrimentul mașinii, pentru transportul către locul de muncă.

Cu toate că și industria tehnologică poate produce poluare, având în vedere consumul ridicat de energie, Răzvan Atim spune că UiPath este unul dintre exemplele pozitive, ținând cont că obiectivul principal al companiei este de a automatiza anumite procese repetitive.

„ […] UiPath e unul dintre exemplele pozitive, în sensul în care noi nu folosim deloc hârtie, suntem <<paperless>>, oamenii lucrează de acasă, deci nu există deplasare la birou”, a mai declarat managerul.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici.

Despre Ambasada Sustenabilității

 Ambasada Sustenabilității promovează modelul economic în care companiile, prin parteneriate, pot rezolva probleme sociale și de mediu fără a sacrifica eficiența economică (profitul).

Ambasada este o inițiativă nonprofit, privată și apolitică.

Lansată oficial în 2018, organizația aduce laolaltă companiile responsabile și ONG-urile implicate pentru ca împreună să contribuim la apropierea momentului în care românii trăiesc într-un mediu sănătos, o societate echitabilă și prosperă.

Website: https://ambasadasustenabilitatii.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/AmbasadaSustenabilitatiiInRomania

LinkedIN: https://www.linkedin.com/company/ambasada-sustenabilitatii-in-romania/

YouTube:

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.