Mircea Geoană trage un semnal de alarmă în privința dezinformărilor lansate de Rusia la adresa României în timpul pandemiei

0

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a tras din nou un semnal de alarmă cu privire la „avanlanşa de dezinformare” declanşată de Rusia inclusiv la adresa României în timpul pandemiei COVID şi în jurul momentelor de alegeri.

Mircea Geoană, numărul doi în NATO, a criticat şi concentrarea de trupe ruseşti în jurul Ucrainei.

„Există o intensificare a tensiunilor, există o diversificare a instrumentelor pe care țări ca Belarus sau Federația Rusă le folosesc împotriva noastră, inclusiv dezinformare masivă, inclusiv știri false, inclusiv amplificarea unor tensiuni care sunt reale uneori în țările noastre”, a declarat secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană, la Digi24.

Geoană a reiterat că oficialii NATO şi cei ai Comisiei Europene  lucrează „zi de zi” la o unitate de combatere a dezinformării.

„Există o avalanșă de dezinformare care vine către noi, în jurul COVID, în jurul altor probleme, în America în jurul problemelor rasiale, în jurul momentelor de alegeri. Este intolerabil. Jocul ăsta se joacă și are niște limite, dar în momentul în care încerci să influențezi alegerea democratică pentru președinte, pentru Parlament sunt lucruri inacceptabile.

Observăm cu preocupare și amenințări de tip tradițional, sisteme de rachetă ultramoderne, amplasamente în diverse locații a unor sisteme avansate oarecum mai clasice, observăm cu îngrijorare folosirea ultimei generații de arme anti-satelit… (…) Din zona cyber, din zona spațiu, din zona dezinformare, din zona hibridă, din zona tradițională militară, din zona echipamente, inclusiv la nivel nuclear există o perioadă… De asta NATO este important”, a adăugat Geoană.

De asemenea, secretarul general adjunct NATO a analizat concentrarea trupelor rusești în jurul Ucrainei.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.