Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, pune „punctul pe i”: Nu voi susține niciodată vaccinarea obligatorie!

Share:
SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în grupul S&D, susținătoare ferventă a prevenției prin testare și tratament adecvat anti-Covid pentru cei bolnavi, a precizat că nu va susține niciodată vaccinarea obligatorie.

În context, eurodeputatul Grapini i-a făcut o propunere actualului ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, în sensul demarării unor verificări a cetățenilor, prin analize de laborator, pentru a afla câți români au trecut, cu adevărat, prin boală, fără să știe, și care nu sunt înregistrați la DSP.

De asemenea, aceasta a criticat dur îngrădirea dreptului la circulație al românilor, impusă de forma actuală a certificatului Covid, formă respinsă, de altfel, de Senat.

“Forma actuală, pe care Senatul nu a votat-o, trebuie aruncată la coș, pentru că nu are ce căuta într-un stat membru al UE. Prevede acolo, în mod inadmisibil, și sunt luate în calcul acolo doar persoanele vaccinate și cele trecute prin boală. Cum este posibil așa ceva?! Ce facem cu persoanele sănătoase și cele care au un test negativ PCR sau antigen?”, a punctat Maria Grapini, care a adăugat că România se află, astăzi, pe primul loc în Uniunea Europeană în privința ratei scăzute de incidență fiind, practic, în scenariul verde.

“Am discutat la Bruxelles cu colegele mele din Portugalia, țară vaccinată în proporție foarte mare, și sunt disperate de creșterea infectărilor!”, a mai spus eurodeputatul Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.