Premierul Ciucă își impune punctul de vedere: Nu vom avea taxă de solidaritate în acest an!

Premierul Nicolae Ciucă spune că „anul acesta” nu va fi introdusă taxa de solidaritate de 1% din cifra de afaceri pentru companiile care au o cifră de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro. Pe de altă parte, Ciucă spune că o primă formă a bugetului va fi gata luni și că va fi adoptat de Parlament până la Crăciun.

„Exact ceea ce am asumat în programul de guvernare. Anul acesta nu vom avea această taxă”, a spus Nicolae Ciucă, răspunzând la întrebările jurnaliștilor.

Taxa este susținită de UDMR și de PSD, dar liberalii nu sunt de acord cu introducerea ei.

El a anunțat că o primă formă a bugetului va fi gata luni, iar data stabilită pentru aprobarea acestuia în Parlament este 23 decembrie.

„Trebuie să facem în aşa fel încât să mărim capacitatea de absorbţie ( a fondurilor europene, nr). Nu este vorba doar de PNRR, ci şi de fondurile operaţionale şi cele de coeziune”, a afirmat Ciucă.

Întrebat dacă banii de la PNRR ar urma să fie gestionați de autoritățile locale, Ciucă a spus: „Sunt mai multe discuții în acest sens și cei care lucrează la acest proiect vor veni cu soluții și trebuie să ia în calcul și aceste variante”.

„Trebuie să facem în aşa fel încât să mărim capacitatea de absorbţie. Nu este vorba doar de PNRR, aici discutăm şi de fondurile operaţionale şi cele de coeziune”, a explicat el.

Ciucă a adăugat că subiectul nu a fost discutat cu Comisia Europeană: „Noi căutăm soluții aici, la noi”.

Întrebat dacă există pericolul că banii din PNRR să fie gestionați de baronii locali din teritoriu, premierul a răspuns: „Este prima dată când aud acest subiect. Nu guvernăm țara pentru a ne duce cu fondurile predilect către o anumită regiune sau un anumit județ”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.