Vaccinații și cei trecuți prin boală, protejați împotriva variantei Omicron

0

Expertul în sănătate publică al Universității Babeș-Bolyai, Răzvan Cherecheș, susţine că vaccinarea anti-Covid-19 și anticorpii produşi de corp după trecerea prin boală protejează faţă de Omicron. De asemenea, expertul UBB spune că administrarea dozei 3 de vaccin, doza booster, joacă un rol extrem de important în protejarea în faţa bolii.

Vaccinații și cei trecuți prin boală sunt protejați de Omicron, a anunţat expertul în sănătate publică al Universității Babeș-Bolyai, Răzvan Cherecheș.

„Vești bune – vaccinarea și infecția naturală anterioară ne protejează de omicron (nu complet, dar suficient). Studiul făcut pe vaccinul Pfizer arată o scădere a eficacității vaccinului, dar protecția rămâne – omicron nu a reușit să evadeze imunologic partea bună este că omicron încă folosește receptorii ACE2, la fel ca celelalte tulpini de SARS-CoV-2, ceea ce îl face vulmerabil la anticorpi.

În protecția contra Omicron, devine o chestiune de număr de anticorpi – doza a 3-a devine extrem de importantă la 6 luni după doza 2 sau infecție naturală (ca o modalitate de stimulare a numărului de anticopi circulanți). Primul studiu finalizat, disponibil în câteva zile și pe medRxiv- https://sigallab.net”, a anunțat expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.