Florin Cîțu îi avertizează pe Ciolacu&co: PNL nu va deveni Partidul Social Liberal!

Share:

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, vineri, că există un singur proiect de lege în Parlament referitor la certificatul COVID, iar alte proiecte pe acest subiect nu au fost discutate în coaliţia de guvernare.

Preşedintele Senatului Florin Cîţu a negat că sunt tensiuni în coaliţia de guvernare, între liberali şi social-democraţi şi a răspuns criticilor ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila la adresa sa.

„Există un proiect de lege, celelalte proiecte de lege nu le-am văzut, nu au fost aprobate, nu au fost discutate în coaliţie, nu au fost aprobate de Guvern, sunt doar propuneri. Când o să avem clar în coaliţie, când o să avem ceva clar în Parlament, putem să discutăm pe ele. Ceea ce spun eu este că, în acest moment, avem un proiect în Parlamentul României, dar nu avem o lege care să legifereze acest certificat verde şi timpul trece”, a afirmat Cîţu, la Palatul Parlamentului, potrivit News.ro.

Întrebat dacă este de acord cu testarea gratuită pentru angajaţii de la stat şi din privat, aşa cum susţine ministrul Alexandru Rafila, Cîţu a spus: „Partidul Naţional Liberal este la guvernare într-o coaliţie, a făcut un compromis să fie în această guvernare, dar nu va fi Partidul social liberal”.

În continuare, întrebat dacă, în opinia sa a dinamitat vaccinare, aşa cum a acuzat Alexandru Rafila, Cîţu a răspuns: „Sunt peste 7 milioane persoane vaccinate. Peste 100.000 de persoane se vaccinau zilnic, când a început în Parlament acel proiect de lege. Eu zic că merge bine vaccinarea”.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, îl acuză, vineri, pe Florin Cîţu că a compromis campania de vaccinare prin declaraţiile pe care le-a făcut. Reacţia vine după ce preşedintele PNL a criticat draftul legii privind certificatul verde profesional pe care l-a propus coaliţiei ministrul PSD.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.