Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, dă peste nas liderilor USR: „Vom construi bugetul pe anul 2022 fără a introduce noi taxe”

Share:

Ministrul de Finanţe a dat asigurări că bugetul pe anul 2022 va fi construit în aşa fel încât să nu fie introduse noi taxe.

Adrian Câciu a explicat că orice schimbare a regimului fiscal va fi realizată după un dialog cu mediul privat.

„M-am întâlnit astăzi cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru a transmite clar că, aşa cum am promis, vom construi bugetul pe anul 2022 fără a introduce noi taxe. Ştiu că regulile esenţiale în relaţia cu economia sunt predictibilitatea fiscal-bugetară şi dialogul cu mediul socio-economic. De aceea, orice analiză şi modificare a regimului fiscal va fi făcută în mod predictibil, doar în urma unui dialog cu mediul privat”, a scris, joi, ministrul Finanţelor, pe Facebook.

De asemenea, Adrian Câciu a subliniat că ”România are astăzi nevoie de solidaritate pentru a-i ajuta pe românii cu venituri mici să treacă cu bine peste creşterea preţurilor, în special celor la energie”.

„De aceea, eu si colegii mei din PSD am ţinut atât de mult la acel pachet social aplicabil de la 1 ianuarie, care prevede majorarea pensiei minime cu 200 de lei, a punctului de pensie cu 10% şi a salariului minim la 2.550 de lei. Vrem să luăm în continuare măsuri capabile să-i protejeze pe românii care au cea mai mare nevoie, dar vom face asta în paralel cu stimularea economiei”, a subliniat ministrul Finanţelor.

Adrian Câciu a mai precizat că „bugetul pe 2022 va fi unul care să susţină financiar toţi producătorii din România”.

„Fiindcă eu cred că acesta este traseul corect pentru a reda încrederea românilor în economie şi în viitor”, a conchis ministrul Finanţelor.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.