Alarmant: O nouă variantă de COVID amenință Europa. Tulpina IHU, noua mutație cu care se confruntă cercetătorii!

Cercetătorii de la Institutul IHU Méditerranée – Infection din Franța au descoperit, la finalul săptămânii trecute, o nouă variantă a coronavirusului.

Profesorul Didier Raoult, a anunțat joi, 9 decembrie, apariția unei noi variante a virusului la nişte pacienţi în orasul Forcalquier, la aproximativ 100 de kilometri de Marsilia.

Varianta este  numită IHU și a fost depusa în reţeaua ştiinţifică de partajare GISAID sub numele B.1.640.2. Rămâne de văzut în ce categorie se va regăsi această nouă variantă. Dar pentru a ști dacă este mai transmisibilă sau mai gravă, trebuie efectuată o supraveghere epidemiologică.

Cazurile de Omicron se înmulţesc în România, dar totalul infectărilor scade cu fiecare raportare a autorităţilor, astfel că românii profită din plin de măsurile de relaxare. Specialiştii anunţă însă că valul 5 este inevitabil.

Un nou caz cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 a fost confirmat în România. Este vorba despre un bărbat de 39 de ani din județul Maramureș care are istoric de călătorie în Nigeria. Acesta se află în izolare, iar starea lui de sănătate este bună. Bărbatul este vaccinat anti-Covid 19 cu schema completă.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 8 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Șerban spune

    Ce faceți domnule Nicușor Dan cu subventia la căldură pentru București, dizabilități să fie 500 lei
    Lăsați clădirile!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.