Marcel Ciolacu: Bugetul de stat pentru 2022 va fi adoptat până pe 24 decembrie, ori la sfârşitul lui ianuarie într-o sesiune extraordinară !

Coaliţia de guvernare se reuneşte în şedinţă, de la ora 16.00, pentru a discuta despre bugetul de stat pe 2022. Este aşteptat ca ministrul Finanţelor Publice să prezinte prima schiţă a bugetului pe 2022.

Proiectul de buget de stat pe 2022 va fi discutat luni în şedinţa Coaliţiei de guvernare care se reuneşte de la ora 16. Ministrul Finaţelor, Adrian Câciu, urmează să prezinte prima schiţă a bugetului pe 2022.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că în privinţa bugetului de stat există două variante – ori va fi adoptat până pe 24 decembrie, ori va fi adoptat la sfârşitul lunii ianuarie într-o sesiune extraordinară a Parlamentului.

„În acest moment, ministrul Finanţelor am înţeles că a strâns toate solicitările de la ministere şi încercăm în şedinţa de coaliţie de azi, dacă nu o să mai facem una şi mâine şi poimâine, şi sperăm să finalizăm acest buget până pe data de 24. Sunt două variante puse în discuţie, ori până în 24 decembrie, dacă se finalizează absolut totul, inclusiv cu fondurile europene, ori la sfârşitul lui ianuarie în sesiune extraordinară”, a explicat Marcel Ciolacu.

Guvernul Ciucă s-a angajat că va trimite bugetul în Parlament pentru a fi adoptat până în sărbătorile de Crăciun.

„O să stabilim liniile de efort astfel încât să avem toate demersurile întreprinse pentru ca până la 24 decembrie să avem bugetul aprobat”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Ministrul Finanţelor afirma că bugetul pentru 2022 va fi construit fără noi taxe, iar orice modificare a regimului fiscal va fi realizată în mod predictibil şi doar în urma unui dialog cu mediul de afaceri.

Vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, după şedinţa conducerii PSD, că există un semn de întrebare în privinţa aprobării bugetului de stat pe 2022 până la finalul anului, în Parlament. El a arătat că a fost sceptic în privinţa şanselor ca bugetul de stat pe 2022 să treacă şi de votul din Parlament până la Sărbători.

„E un semn de întrebare…Am fost sceptic că vom putea, până în Sărbători, să îl şi votăm în Parlament, mi-aş dori acest lucru, dacă aceste discuţii vor fi mai scurte şi vor mulţumi, cât de cât, fiecare titular, fiecare parte”, a spus vicepremierul Sorin Grindeanu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.