Varianta Omicron face prima victimă în Marea Britanie

Share:

Cel puțin un pacient infectat cu varianta Omicron a COVID-19 a murit, a anunţat luni premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

Vorbind în timpul unei vizite la o clinică de vaccinare de lângă Paddington, din vestul Londrei, Boris Johnson a spus: „Din păcate, Omicron produce spitalizări și, din păcate, s-a confirmat că cel puțin un pacient a murit din cauza Omicron„.

„Deci cred că ideea asta, că ar fi vorba de o versiune oarecum mai blândă a virusului, ar trebui să o lăsăm deoparte, și să ne axăm doar pe ritmul cu care se răspândeşte”, a mai afirmat el, potrivit Sky News.

Anunţul premierului vine după ce secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, declarase anterior că „aproximativ 10” persoane sunt în prezent spitalizate în Marea Britanie cu noua variantă Omicron. Ministrul britanic al Sănătăţii a mai spus că varianta Omicron a coronavirusului se răspândește într-un „ritm fenomenal”, iar populația ar trebui să primească booster-ul, deoarece persoanele care s-au vaccinat de două ori sunt vulnerabile.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.