Președintele Iohannis îi readuce cu picioarele pe pământ pe liderii PSD în privința taxei de solidaritate: „Acest impozit nu mi se pare nici necesar, nici util, nici corect”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că impozitul pe cifra de afaceri a companiilor nu este, din punctul său de vedere, „nici util, nici corect”.

Într-o declaraţie de presă susţinută înaintea participării la reuniunea Consiliului European, care se desfăşoară la Bruxelles, Klaus Iohannis a fost întrebat despre suprataxarea pe cifra de afaceri, discutată în coaliţia de guvernare PSD – PNL – UDMR:

„Deocamdată este bine să facem diferenţa între măsurile care chiar se adoptă şi se pun în practică. Vedem în aceste zile că sunt acte normative ale Guvernului care stabilesc ce se va întâmpla cu bugetul pe anul viitor, cu taxele, impozitele. Discuţiile sunt discuţii politice.

Trebuie să vedem situaţia aşa cum este. Avem o coaliţie formată din social-democraţi şi liberali. Fiecare încearcă să-şi promoveze politicile bazate pe o anumită doctrină, dar asta nu înseamnă că Guvernul le pune în practică alandala şi amestecate. Deocamdată, s-a spus şi se respectă că nu vor fi majorate taxe şi impozite. Nu vor fi introduse altele noi.

Mie acest impozit, suprataxarea, nu mi se pare nici necesar, nici util, nici corect, ca să mă exprim foarte clar.

Evident că în coaliţie se vor discuta aceste chestiuni, fapt este că acum nu se introduce aşa ceva. N-are rost să umflăm o temă care a fost o temă de discuţie în coaliţie, fără să fie aplicată practic”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.