Liberalii s-au săturat de „derapajele” Dianei Șoșoacă. PNL vrea să modifice regulamentului Senatului!

Share:

PNL ia în calcul modificarea regulamentului Senatului, pentru a nu mai permite acțiuni de genul celor prin care s-a făcut remarcată Diana Șoșoacă. Astfel, senatoarea antivaccinistă ar putea fi exclusă de la unele ședințe și chiar sancționată pecuniar. Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a afirmat că cei care au conceput regulamentul Camerei nu s-au gândit „la asemenea derapaje”.

„În plan parlamentar, intenționăm modificarea regulamentului Senatului, care nu a avut în vedere asemenea derapaje. Senatul a fost format din oameni serioși, cu bunele și relele lor, nu au ajuns la asemenea derapaje, sens în care am constatat și noi că regulamentul Senatului era ineficient față de o asemenea abordare, cum e cea a doamnei Șoșoacă”, spune la RFI Daniel Fenechiu, informează News.ro.

Daniel Fenechiu spune că regulamentul Senatului va fi modificat „în sensul stabilirii unor noi abateri disciplinare și înăspririi sancțiunilor de natură parlamentară”.

„Poate risca să fie exclusă de la ședințele fizice ale plenului, de la diverse lucrări ale Senatului, poate ajunge până la sancțiuni pecuniare. Deci există o discuție în momentul de față, pentru instituirea unor măsuri sancționatorii pentru cei care nu respectă regulile bunului simț și regulile normalității”, conchide Fenechiu.

Diana Șoșoacă a fost implicată în numeroase scandaluri de când a devenit senator: a mers fără mască în Parlament, a împiedicat vaccinarea la un centru din Iași și este acuzată că a sechestrat o jurnalistă italiană în biroul ei.​

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.