Gabriela Firea îl „spulberă” pe Nicușor Dan: A pierdut 10 milioane de euro, destinaţi pistelor de biciclete din Bucureşti!

Gabriela Firea, prim-vicepreşedintele PSD, l-a criticat în termeni duri pe primarul general Nicuşor Dan, pe motiv că nu a dezvoltat reţeaua de trasee alternative, cu toate că a promis în campania electorală un adevărat sistem de piste pentru biciclişti, realizat cu fonduri europene.

Gabriela Firea îl acuză pe Nicuşor Dan că a pierdut 10 milioane de euro, bani care erau destinaţi pistelor de biciclete din Bucureşti.

În calitate de senator, fost primar şi şefă a PSD Bucureşti, Gabriela Firea a precizat că va discuta cu ministrul Mediului, Tanczos Barna, şi cu toţi consilierii generali ai PSD pentru a găsi soluţii prin care fondurile nerambursabile pentru traseele alternative să nu fie pierdute.

„Nicuşor Dan vrea traseu pentru biciclişti prin curtea Casei Poporului, dar a pierdut 10 milioane de euro de la Ministerul Mediului pentru pistele din oraş! Ministrul Mediului a anunţat în urmă cu o săptămână că Bucureştiul pierde finanţarea pentru cele 4 trasee de piste pentru biciclişti. Cu 10 milioane de euro, se amenajau în Capitală peste 48 de kilometri de piste, atât de necesare pentru transportul alternativ şi pentru reducerea poluării. (…)

(Nicuşor Dan n.r.) a uitat că a promis în campania electorală ‘un sistem adevărat de piste de biciclete în Capitală, cu ajutorul fondurilor europene’. Mai mult, a anunţat clar că nu vor fi prea curând piste în oraş”, a scris Firea, miercuri, pe Facebook.

De altfel, fostul edil al Capitalei a subliniat că planul lui Nicuşor Dan de a amenaja o pistă pentru biciclişti prin curtea Casei Poporului nu este nou, iar „spargerea” gardului care înconjoară Palatul Parlamentului ridică probleme serioase.

Iată promisiunile care au făcut celebră campania electorală a lui Nicușor Dan.

-1400 de euro salariul mediu net pentru bucureșteni

-40% mai puțin timp în trafic

-1 centură verde a Capitalei, spații verzi mult mai multe și mai îngrijite

-15 mari parcări de tip park&ride în jurul Capitalei

-139 de kilometri de metrou de suprafață

-50 de kilometri de linie de tramvai modernizată

-30 de noi grădinițe în București

-150 de școli cu program ”After-school”

-900 de tramvaie, autobuze și troleibuze noi

-2 miliarde sau mai mult de euro fonduri europene atrase pentru București

-135 de kilometri de piste noi pentru biciclete

-2 ani de creștere a speranței de viață datorită reducerii poluării.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.