Premierul Ciucă: Liberalii sunt o forţă politică vie, activă şi capabilă să ducă mai departe România alături de aliaţii săi occidentali!

Share:

Liberalii sunt o forţă politică vie, activă şi capabilă să ducă mai departe România alături de aliaţii şi partenerii săi occidentali, a declarat miercuri, la Horezu, judeţul Vâlcea, premierul Nicolae Ciucă, prezent la ceremonia de comemorare a 88 de ani de la moartea marelui om politic liberal Ion Gheorghe Duca.

Şeful Guvernului, Nicolae Ciucă, a afirmat că „liberalismul trăieşte într-o Românie europeană care îşi asumă vocaţia occidentală şi transatlantică”.

„Astăzi, aici, la statuia lui I. Gh. Duca, suntem dovada vie că liberalismul trăieşte într-o Românie europeană care îşi asumă vocaţia occidentală şi transatlantică, cea care ne garantează azi că cei care au visat şi luptat pentru independenţă, unire, democraţie şi progres au urmaşi care să le împlinească şi să le păstreze viziunea. Pentru noi, liberalii, a face dreptate şi a promova progres aşa cum şi-a dorit I.Gh. Duca sunt datorii de onoare. Premierul Duca a fost condus pe ultimul drum de 400.000 de români. Sfârşitul lui tragic ne arată că eroismul nu este o vocaţie exclusiv militară”, a afirmat Ciucă.

Nicolae Ciucă a arătat că Duca şi-a asumat sacrificiul suprem „pentru a face ce este mai bine pentru semenii săi, combaterea extremismului, păstrarea legăturilor fundamentale cu puterile occidentale care garantau României şi românilor integritatea teritorială, viaţa democratică şi bunăstarea economic”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.