Austria vrea să ofere bonuri valorice de până la 500 de euro persoanelor care fac doza „booster”

0

În plin val al cincilea al pandemiei de Covid, Austria caută cu disperare măsuri care să impulsioneze campania de vaccinare şi ia în calcul acordarea de bonuri valorice în valoare de până la 500 de euro pentru persoanele care fac doza „booster”.

Austria discută să ofere primă de 500 de euro, sub formă de tichete pentru cheltuieli, pentru cei care primesc doza de rapel anti-Covid. Este o propunere a social-democraţilor, iar guvernul a afirmat că este gata să ia în calcul varianta propusă.

Cancelarul Karl Nehammer vorbeşte despre un „semn pozitiv”. Potrivit Ministerului Sănătăţii, „este important să le transmitem indecişilor mesajul că vaccinul îi protejează nu doar pe ei, ci şi pe cei apropiaţi”. „Orice contribuţie la creşterea ratei de vaccinare este utilă”, adaugă ministerul. În Austria, 70,6% din populaţie este în prezent vaccinată. Regula bonusul ar putea fi activă de la 1 februarie, când intră în vigoare obligaţia de vaccinare.

Între timp, guvernul german a inclus Italia, Canada, Malta şi San Marino pe lista zonelor cu risc crescut de Covid începând de sâmbătă, urmând instrucţiunile Institutului Robert Koch. DPA informează că orice persoană care intră în Germania dintr-o zonă cu risc crescut şi nu este complet vaccinată trebuie să treacă printr-o carantină obligatorie de 10 zile din care poate ieşi din a 5-a zi cu un test negativ.

Companiile franceze care nu respectă obligaţia de a trimite angajaţii să lucreze de la distanţă pe cât posibil vor fi obligate să plătească o amendă de 1.000 de euro pentru fiecare angajat şi până la suma maximă de 50.000 de euro, a declarat ministrul Muncii, Elisebeth Borne, într-un interviu pentru postul TV LCI.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.