Creștere alarmantă a numărului cazurilor de Covid. Mii de români s-au infectat în ultimele 24 de ore!

0

Ministerul Sănătăţii a anunţat miercuri că aproape 100 de persoane s-au infectat cu tulpina Omicron a virusului Sars-Cov-2 în ultimele 48 de ore. Bilanţul zilnic se multiplică îngrijorător, iar rata de incidenţă în Bucureşti a ajuns la 1,14.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 6 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 6.018 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 44 decese. Nu sunt raportate decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, joi, de 1,14 cazuri la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua precedentă, când s-a înregistrat o valoare de un caz la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe 22 octombrie – 16,54 cazuri la mia de locuitori.

Medicul Virgil Musta a explicat că, în prezent, România este abia la începutul valului 5 al pandemiei și că situația s-ar putea înrăutăți rapid. ”Ne pregătim pentru al cincilea val. Nu știu dacă am intrat propriu-zis, cred că abia suntem încă la început. Toate țările când intră au un număr mare de creștere, e o fază ascendentă foarte mare. Și la noi a început să crească numărul de cazuri zilnice, dar suntem la început”, explică medicul Virgil Musta.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.