Ciolacu îl ironizează pe Iohannis: Nu rezolvăm criza din energie cu planuri mărețe privind schimbările climatice!

Share:

Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că „planurile mărețe privind schimbările climatice” nu rezolvă criza din energie. Remarca liderului PSD vine în contextul în care Administrația Prezidențială a lansat, marți, raportul privind educație pentru schimbările climatice, în cadrul unui eveniment la care au participat președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă, informează digi24.ro.

„În momente excepionale, o guvernare poate proba prin măsuri excepționale că este preocupată cu adevărat de viața cetățenilor săi. Nu cu miniștri care se lamentează la televizor că o companie de stat din energie îi fură pe români, dar nici măcar nu schimbă conducerea firmei unde ministerul său este acționar. Nu rezolvăm criza nici cu strategii energetice pe hârtie, nici cu planuri mărețe privind schimbările climatice. Ci cu decizii curajoase, simple și rapide care să protejeze în mod real nivelul de trai al românilor”, a scris liderul PSD, pe Facebook.

În același mesaj, Cioalcu a vorbit și despre măsurile pe care le va propune coaliției de guvernare pentru rezolvarea problemelor cu facturile românilor.

Acesta spune că va cere reducerea TVA la energie și gaze naturale de la 1 februarie, după ce anterior șeful Guvernului, Nicoale Ciucă, a declarat că va propune coaliției de guvernare noi măsuri de compensare a facturii la energie  care să intre în vigoare de la 1 aprilie, printre care reducerea TVA la 5% și compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare pentru consum.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.