Florin Cîțu dă lovitura de grație pensiilor speciale: „Prin PNRR se desființează. Totul va fi pe contributivitate”

1

Florin Cîţu, preşedintele PNL, a declarat miercuri că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României este specificat faptul că „toate pensiile vor fi pe contributivitate” şi a subliniat că „principiul general este să desființăm toate pensiile speciale”.

Florin Cîţu a dat noi detalii despre desfiinţarea pensiilor speciale, menţionând că acest lucru ar urma să se producă prin PNRR. Preşedintele PNL a subliniat că trebuie găsit soluții pentru anumite excepții, dar acestea vor fi mult mai puține decât în prezent.

”În PNRR este trecut clar: toate pensiile vor fi pe contributivitate, asta este fără îndoială (…) Există domenii în care acei oameni nu pot cumula veniturile cu alte activități și atunci trebuie să găsim soluții pentru cazurile speciale, dar principiul general este să desființăm toate pensiile speciale.

Există situații, cum este cea a primarilor sau a policienilor, pentru că acolo este puțin diferită definiția, dar și aici trebuie să mergem pe principiul contributivității. Toți cei care plătesc contribuții, trebuie să aibă o pensie.”, a spus Florin Cîțu, la DC News.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. gheorghe spune

    Uite ce curaj au liberalii astia sa afirme acum ca au ei un plan, pe care nu au vrut sa-l spuna pana acum ,dar in viitor , daca vor mai fii tot ei la putere!!!!!!!, o sa anuleze pensiile speciale . Cand afirma asta stiu ca foarte multi vor pune botul si votul

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.