Amenzi drastice în cazul companiilor de energie electrică și gaze care umflă facturile consumatorilor!

Share:

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă sancţiuni dure pentru companiile de energie electrică şi gaze care umflă în mod repetat facturile consumatorilor. Popescu spune că sancţiunile se vor aplica pe cifra de afaceri a furnizorilor.

Virgil Popescu avertizează furnizorii de energie electrică şi gaze că sunt pasibili de două tipuri de amenzi în cazul în care sunt depistaţi că au încărcat în mod repetat facturile. O amendă ar viza practicile înşelătoare, iar cealaltă ar viza caracterul repetitiv al acestor practici înşelătoare. Astfel, companiile ar putea fi sancționate cu un anumit procent din cifra de afaceri, cel mai probabil, în jur de 5%.

Există două sancțiuni: una pe legea ANPC pe practici înşelătoare, emiți facturi mai mari, și una pe legea ANRE pentru cei care fac acest lucru în mod repetat. Și nu ne referim aici la o factură, două, ci ei au emis milioane de facturi. Am introdus în Legea Energiei amenzi din cifra de afaceri, acum vrem să o impunem și pe Legea consumatorului vulnerabil„, a declarat Popescu în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul Energiei susține că există deja legislație pentru amendarea companiilor frauduloase. Pe lângă amenzi, acestor companii li se poate chiar retrage licența de funcționare.

Legea Energiei permite și acest lucru, pentru abateri repetate. Avem texte legale, dar trebuie puse în practică. Poți să-i dai sacțiuni, să nu mai facă acest lucru și să-i retragi licența, ulterior”, a mai transmis ministrul.

În opinia ministrului Virgil Popescu, furnizorii de energie sunt principalii vinovați pentru explozia facturilor.

Furnizorii sunt vinovați, iar cum au fost sesizate autoritățile, după o săptămână, au reacționat. Și ANRE, și ANPC. Trebuie să vedem și dacă a fost o înțelegere pe prețuri (n.r. – între furnizori). Sper să nu fi greșit intenționat, pentru că și eu mă gândesc la asta. Se va lăsa cu amenzi mult mai mari și sunt convins că nu se va mai greși”, a mai transmis Virgil Popescu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.